Samenwerking De Vries Van Oers en Unilever Food Solutions levert uniek concept op

27 december 2018

Samenwerking

Aanleiding

Het ontbreken in de markt van een kwalitatief concept dat de gehaktbal uit de jus de juiste aandacht geeft.

Doel

Locaties ontzorgen door een compleet concept aan te bieden en uiteindelijk daarmee de totale categorie laten groeien. De kracht van deze samenwerking is groei realiseren door het bundelen van twee kwalitatieve producten. Dit doen we door een onderscheidend ‘gehaktballen uit jus’ concept in de Nederlandse markt te introduceren, dat aansluit en inspeelt op de behoefte van de tankshophouder en de consument.

Insights Petrol markt

  • De snack categorie is belangrijk en nog steeds groeiend.
  • Er is behoefte aan volledig verzorgde concepten.
  • De gehaktbal is een geschikt product voor een kwalitatieve imagoboost.

Waarom dit concept?

  • Door de eenvoudige bereiding en aantrekkelijke presentatie behaalt de tankshophouder een aantrekkelijke marge.
  • Ruige en stoere uitstraling die inspeelt op de trend.
  • Ruimte voor groei door een nieuwe doelgroep overtuigen van deze typisch Hollandse snack.

Ondernemers volledig ontzorgd met concept topkwaliteit gehakballen

Introductie – De Vries Van Oers (DVVO) en Unilever Food Solutions (UFS) hebben in samenwerking BALLEN. ontwikkeld, een nieuw gehaktballenconcept voor het petrol-, leisure- en on-the-go-kanaal. De kwaliteitsbal in jus moet deze typisch Hollandse snack naar een hoger niveau tillen.

BALLEN. (met punt) speelt in op het stoere imago dat friet en hamburger vandaag de dag hebben. De gehaktbal werd nog niet zo gezien, terwijl de bal met jus wel degelijk in dat rijtje thuishoort. BALLEN. moet daarin verandering gaan brengen. In de tankstations groeit de vraag naar topkwaliteit snacks sterk en ook in horeca lust men een goede bal. Alle reden voor de accountmanagers van beide bedrijven zich te verbazen over het feit dat er op het gebied van de Hollandse gehaktbal nog niets was. Voor Dominik Veltman van DVVO en Stefan Boom van UFS reden dit ‘gat in de markt’ op te pakken en uit te werken in een nieuw compleet concept: BALLEN.

Volledig concept

“We ontzorgen de ondernemers en hun medewerkers niet alleen met een volledig concept dat bestaat uit een bereidingskaart, bedrukte hardware, een perfect serve lepel, communicatiematerialen en branded disposables, we leveren ook nog een perfect kwaliteitsproduct”, licht Veltman toe. Dat bestaat uit goede kwaliteit rundvlees voor een rulle structuur, aangevuld met varkensvlees dat voor de sappigheid zorgt. Door de eenvoudige bereiding en aantrekkelijke presentatie kunnen tankshophouders tevens een goede marge realiseren op de gehaktbal.”

Waarde

“Belangrijk voor het gehaktballenconcept is dat het waarde toevoegt voor de ondernemer”, zegt Boom. “En BALLEN. biedt dat. Voor de ondernemer is het bereidingsproces heel bewust gemakkelijk gehouden, waardoor het concept op bijna iedere locatie kan worden aangeboden. Verder hebben we meegedacht over een kleinere (1 kilo ipv 3 kilo, red.) jusverpakking voor gehaktballen van Knorr, zodat ondernemers niet te veel voorraad hebben en eenvoudig de juiste hoeveelheden kunnen bereiden. Ook dit werkt uiteindelijk positief door op de marge voor de ondernemer.”